tiistai 28. tammikuuta 2014

Parisuhdeonni ja laihtuminen taattu

Laihdutus/painonhallinta ja parisuhde ovat asioita, joista kirjoitetaan sivukaupalla lehtiartikkeleita ja kirjoja. Neuvoja ja menetelmiä on tarjolla lukemattomasti. Oikeasti menestykseen molemmilla osa-alueilla on olemassa yksinkertainen ratkaisu, joka toimii takuulla.


Miksi sitten ollaan valmiita käyttämään rahaa ja kikkailemaan monimutkaisesti, vaikka kikkailut todennäköisesti eivät pitkällä aikavälillä toimi? Ehkä se johtuu ihmisen taipumuksesta etsiä oikotietä onneen. Pikavoittoa tavoitellessa palaa aikaa, rahaa ja hermoja, eikä tulos tosiaan ole taattu. Silti se tuntuu houkuttelevammalta kuin pakertaa tasaisen varmaa voittoa kohti askel kerrallaan. Ainahan on se (kuvitteellinen) mahdollisuus, että onnistuu ilman vaivannäköä.


Mikä on sitten se taattu tie lopputuloksiin?


Syö vähemmän kuin kulutat,niin laihdut takuuvarmasti. Syö pitkällä aikavälillä enintään se, minkä kulutat. Noudattamalla näitä kahta neuvoa, laihdut varmasti ja takuulla pysyvästi. Konstit voivat olla monet, mutta näitä et voi kiertää tai ohittaa. Kaikki toimivat menetelmät pitävät sisällään nämä asiat muodossa tai toisessa. Jos tykkäät syödä yli tarpeen koko ajan, olet pulska. Eikä siinä mitään. Kyllä pulska saa olla. Mutta jos haluaa laihtua pysyvästi, on palattava näihin kahteen perusasiaan.


Ei tarvitse syödä rahkaa ja raejuustoa, eikä tarvitse juosta yhtään aamuaerobista laihtuakseen. Voi syödä vaikka pitsaa, pekonia ja karkkia (huom kirjoittaja ei suosittele em. ruokavaliota, koska se on epäterveellinen!) sohvalla pötkötellen. Silti laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Ja se on juuri niin yksinkertaista. Toteutus varmastikin vaatii vaivannäköä, syömisen syiden pohdintaa ja pikkuisen kanttia. En väittänytkään, että laihdutus tai painonhallinta olisi helppoa. Mutta yksinkertaista se on.


Mitenkäs ne parisuhteen mutkat oiotaan yksinkertaisesti? Rakastuminen on kemiaa ja haihtuvaa huumaa. Se haihtuu yhtä varmasti kuin yö seuraa päivää. Seuraavaksi on tahdottava rakastaa ja päätettävä tahtoa huonojenkin aikojen yli. Nämähän jo tiedettiinkin. Rakastaminen ei kuitenkaan tee parisuhteesta automaattisesti hyvää. Tähän lainaan toisen kirjoittajan yksinkertaisen neuvon: "Rakastaminen todistetaan teoin, ei sanoin."


Se takuulla toimiva tie parisuhteen onneen on siis: Todista rakastamisesi teoin. Jos tuntee olevansa rakastettu ja arvostettu ja osoittaa saman toiselle, ei parisuhde siitä ainakaan huonone. Tämäkään ei ole aina helppoa, mutta yksinkertaista kyllä.


Jos sanot rakastavasi toista ja unohdat yhteiset tapaamisenne, teet jatkuvasti ylitöitä, huolehdit tarkkaan, että teet vain omat kotityösi ja valitset tv:n/netin puolison kanssa seurustelun sijaan, on sanominen täysin turhaa. Jos hoidatat asiasi toisella kuin lapsi tai jätät oman osasi yhteisistä hommista hoitamatta, on rakkaudentunnustukset ja lupaukset turhia.


Romantiikan ei tarvitse olla ruusuja, shampanjaa, runonlausuntaa, serenadeja tai koruja. Romantiikan ylläpitoon ei tarvita rahaa, eikä pitkiä lomia. Romantiikka elää arjessa. Romanttista ja huomaavaista on viedä ovelle jätetty roskapussi mennessään, heittää likapyykit pyykkikoriin, silittää väsyneen selkää myötätunnolla, hoitaa lasten iltatoimet tai käyttää koira toisen vuorolla, tehdä leipä valmiiksi aamulla, kysyä "mitä kuuluu", harrastaa seksiä toiselle mieliksi tai halata vaan seksin sijaan, sietää kiukkuista puolisoa, tuoda kaupasta toisen lempiruokaa, antaa aikaa harrastukselle, imuroida, lähteä lenkille, juhliin tai lätkämatsiin hyvällä mielellä (vaikka se ei itseä kiinnostaisikaan), muistaa syntymäpäivän (vaikka vain sanomalla onnea). Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Näillä pienillä teoilla voi osoittaa, että näkee toisen ihmisenä, jota arvostaa. Että arvostaa riittävästi nähdäkseen vähän vaivaa. Joka päivä jotain pientä. 


Aa, ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: Unohda tekosyyt ja ala toimia!


Ugh! Olen puhunut.


Nyt vaan rakastamaan ja laihtumaan! Halihalipusipusi <3 <3 <3 ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti