tiistai 11. lokakuuta 2011

Jotain valmista, jotain keskeneräistä

Ne laatikot, jotka kuvittelin hiottuina. Ne on nyt hiottu ja maalattu neljään kertaan. Enää kahvat paikalleen ja tavarat laatikoihin. Samaa vauhtia tein päivän projektin ja järjestin Pojan huoneen kaapit ja hyllyt. Ja päähänpistosta ostin talvikukat. Vai onko kanervat ja callunat kukkia? No kuitenkin, ne on nyt ruukuissa ja näyttää nätiltä. Suunnitteilla on jo seuraavat projektit: seinän tapetointi, kaapin maalaus, tv-tason kunnostaminen... Näitähän riittää. Pitää vain kuvitella ne jo melkein valmiina :)

Mitenkäs sitten tämä itsensä kehittäminen? Olen viime aikoina käyttänyt ahkerasti saamaani vinkkiä negatiivisen sisäisen peikon nujertamiseen. Kun peikko alkaa puhua, kirjoitan sen ivaavat ja lannistavat sanat sellaisenaan. Sitten vielä luen ne ääneen sillä samalla ivaavalla ilkeällä peikon äänellä. Kirjan kannet kiinni ja parempia ajatuksia tilalle. Jotain tulosta on syntynytkin. Aiempaa useammin huomaan siirtyväni kiukkuisista ja tympeistä ajatuksista valoisampiin kirjoittamattakin. Ei tuosta peikosta keijua varmaan saa tekemälläkään, mutta ehkä ystävällisen menninkäisen? Aika näyttää :)

Syysateiden myötä on jälleen noussut lemmikkikuume. Se tulee joka vuosi yhtä varmasti kuin se harmaa sadekin. Kissat on ihanimpia edelleenkin. Kissa on kuitenkin ehkä onnellisimmillaan, kun se saa metsästää ja liikkua vapaana metsässä kotona köllöttelyn vastapainoksi. Ehkä meilläkin on joskus talo, joka kaipaa hiirivahtia? Ensimmäistä kertaa olenkin sitten ihan tosissaan suostunut harkitsemaan koiraa. Koiran hankinnan pohtiminen on vähän samanlaista kuin lapsiluvun lisäämisen harkinta. Aika puhtaasti tunteella on päätös tehtävä, koska faktojen valossa kenelläkään ei olisi sen enempää lapsia kuin koiriakaan. Ja tunteella siihen kuitenkin sitoudutaan, ei järjellä. Tämä asia, jos joku jakaa mielipiteet. Puolisko sai tästä jo melko pitkän naamakirjakeskustelunkin luotua. Yksi nelijalkainen ehdokas perheenjäseneksemme on olemassa. Jos se ei osoittaudu oikeaksi, palataan kissa-asian harkintaan :)

Raikkaita syyssadepäiviä lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti